BILDA AKTIVISTGRUPP

En aktivistgrupp passar perfekt för dig som vill aktivera dig i Unga Feminister men inte är så sugen på att starta upp en lokalavdelning. Skillnaden mellan en lokalavdelning och aktivistgrupp är att en lokalavdelning har en styrelse, antar egna stadgar och en verksamhetsplan. Om det är det du vill göra så kan du läsa mer HÄR.

För att starta en aktivistgrupp behöver du skicka in lite information till oss. För att nationella verksamheten och lokalavdelningar ska kunna hålla kontakt med er behöver gruppen en kontaktperson. Om ni ska hantera pengar vill vi också att ni utser en ekonomiskt ansvarig. Mer information om vad det innebär att vara kontaktperson och ekonomiskt ansvarig hittar du längre ned.

Vi vill gärna att ni är minst tre aktiva i gruppen för att det ska bli så bra som möjligt. Men om du/ni är färre än så och är peppade på att starta en grupp så hör av dig till oss ändå. Vi hjälper även mer än gärna till att hitta/kontakta medlemmar i ditt geografiska område som kanske vill aktivera sig!

Vi svarar så fort vi kan med lite mer information!

 

Som kontaktperson/ekonomiskt ansvarig är du ansvarig tills ett byte av kontaktperson har skett i samråd med nationella styrelsen eller tills gruppen upphör. Läs gärna igenom vår policy och politiska plattform innan ni kommer igång. HÄR kan ni även hitta lite vanliga frågor och svar om Unga Feminister!

Kom ihåg att all verksamhet i Unga Feminister ska grunda sig i ett inkluderande och normkritiskt tänkande. Glöm inte att vara snälla mot varandra! Vi lär oss tillsammans, vi kan inte allt på en gång när vi väljer att engagera oss. Tillsammans är vi starka!

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig till oss på lokalavdelning@ungafeminister.se!