kom igen nu grabbar!

Kim är en engagerad feminist som samtalar mycket med andra killar och män om feminism både i sitt arbetsliv och privatliv. Hen tycker det är märkligt att fler män inte kallar sig feminister och ger sig in i samhällsklimatet, Kim ser det som en skyldighet, vår tids viktigaste skyldighet!

Jag är man, kille, grabb, människa och jag är NATURLIGTVIS feminist. Varför skulle jag inte vara det? När du en gång får veta vad feminism är och vad feminismen står för så finns det ingen återvändo, Du blir feminist och du inser att den feministiska kampen är den viktigaste att ta och att stödja.

Jag är en f.d vänsteranhängare, har alltid älskat Gudrun Schyman för hens enorma samhällskänsla och tydlighet för vad som är viktigt i vår värld och vårt samhälle. Numera är jag Fiare (Feministiskt Initiativ) och en god vän till mig berätta om Unga Feminister och deras engagemang och nu har UF mitt stöd också! Alla har vi ansvar för att det ska bli en förändring men vi män har en skyldighet till det, vår tids viktigaste skyldighet!

Vi ska så fort någon uttalar sig diskriminerande (antingen om kön, sexuell läggning, etnicitet, trosuppfattning eller om funktionalitet ) ALLTID markera och säga ifrån. Det är på det viset vi stoppar det förtryck som annars växer i tysthet och blir starkare eftersom vi inte säger ifrån. Sen är jag jävligt förbannad på vårt rättssystem, Varför tror rättssystemet att jag som kille inte förstår vad ett nej betyder? Vi killar blir automatiskt utsedda som korkade, Detta ger signaler ut till både kvinnor och män att män är för dumma för att förstå och någonstans rättfärdigar det våld, det är så konstigt så man undrar om det verkligen sant. Och det är det tyvärr. Allt beror på könsroller, Vi måste ifrågasätta mansrollen betydligt mer. Varför har vi inte genustänk på våra lärare och skolor? Är vi för jämställdhet i detta land så ska vi haft genustänk på våra lärare för länge sedan. 

Befria oss från könsroller, bli feminist och agera!

Kim Andersson