Utmana andra ungdomsförbund

Kan veckan för Unga Feminister börja bättre än med det peppande mötet hos Ungdomsstyrelsen? (och att vi är 1800 medlemmar nu)

När UF drog igång sin nystart under sommaren hade vi som mål att vi skulle vara en nyskapande ungdomsorganisation som går nya vägar utanför de traditionella ramarna för vad ett ungdomsförbund kan innebära. Och vi ville att du ska ha rätt att säga fel, ingen är sämre feminist än den andra och att alla får lika mycket plats - vi ska kämpa och det gör vi tillsammans. Vi ska vara självkritiska, men aldrig se att det rättfärdigar våra brister. Såhär: tillsammans är vi starka och det är tillsammans som vi kan förändra.

Idag var vi som sagt hos Ungdomsstyrelsen - ungefär såhär sa dom "Det märks att ni arbetar för att gå utanför ramarna för hur andra ungdomsförbund ser ut. Ni arbetar inkluderande, demokratiskt och att det är viktigt för er med gemenskap bland medlemmar är tydlig. Vad ni gör genom att ha starka lokalavdelningar som kan samarbeta över landet är även något som utmanar våra idéer hur föreningsliv ser ut." Så till alla Unga Feminister: KÄMPA - FRAMTIDEN ÄR ROSA! Nu tar vi över världen med en rosa knockout!

Lisa Palm, sammankallande för Unga Feminister