Välkomna!

Hej feministvänner!

I och med detta inlägg kickar vi igång Unga Feministers blogg.

Hösten har anlänt till Sverige efter en lång sommar och vad passar då bättre än att lysa upp den, med en alldeles ny kanonblogg med fokus på feminism? Här kommer Ni kunna läsa om ämnen som berör oss alla, från vår bloggserie om hur olika feministiska profiler ser på feminism, nyheter som rör alltifrån Unga Feministers höstkampanj till genusfrågor och ideal inom populärkulturen.

I bloggserien skriver en rad olika feminister om bland annat varför de är feminister, varför feminismen behövs, och egna upplevelser som stärkt deras feministiska övertygelse. Först ut har vi Supersnippan, som i snart tre års tid skrivit genus- och feminismrelaterade nyheter och inlägg på sin facebooksida.

Den första oktober drar vår höstkampanj igång med en nationell nattaktion.  Syftet med denna kampanj är att innan årsskiftet ha nått upp till tusen medlemmar, vilket vi redan nu är på god väg att uppnå. Vi vill passa på att tacka alla underbara feminister där ute, och uppmuntra alla som vill, att bli medlem i Unga Feminister. Tillsammans är vi starka!

Kärlek,

Unga Feminister