Fittstim - Ni glömde något!

Igår kom det, programmet en har varit lite nyfiken på, Fittstim - min kamp, ett program där Belinda Olsson går runt och träffar personer och ifrågasätter ifall feminismen kanske har gått för långt?

I programmet undrar Belinda om pronomen hen och om det verkligen är så bra? Och tycker dessutom att feminismen har tappat fokus och stapplar in på annat.

Annat? Feminismen är bred och mer levande än någonsin, säger vi Unga Feminister. Vi ser inte världen från heterosexuella ögon, utan från människans ögon och människans ögon är olika och många. Människan är trans, bi, homo, queer och hetero och kan ha olika könstillhörigheter. Vår feminism är normkritisk, ifrågasättande och flexibel, vår feminism vill ändra om strukturer och maktordningar så att hela människan räknas i samhället och blir tagen på allvar, vi lämnar inte demokratiska och mänskliga rättigheter till någon liten fjuttig norm som dessutom blir en inriktning för det mesta för heterosexuella. Intersektionalitet, antirasism, HBTQ och feminism hänger ihop!

Unga Feminister känner inte igen sig alls i detta program med detta perspektiv på feminism. Vi är moderna i ett samhälle som gärna vill gå bakåt just nu och vi tar kamper mot homofobi, transfobi, rasism och sexism varje dag för att visa varandra att vi kan förändra och vi hjälps åt att synliggöra det.

SVT satsade tillsammans med Belinda Olsson på ett program som skulle handla om feminism, men då inte om vad vi kan göra för att skynda jämställdheten framåt eller synliggöra diskriminerande strukturer som feminismen vill och jobbar för, Utan det SVT och Belinda Olsson lade fokus på var om verkligen hen var något bra och om vi ska visa brösten eller inte…?

2000 unga feminister menar allvar med dagens feminism, Så SVT, kontakta gärna oss nästa gång för en ung och verklig bild av feminism.

 

 / Unga Feminister