DET ÄR SKARPT LÄGE

Det är skarpt läge nu. Det är ännu skarpare än sist.

Det vi har bevittnat de senaste dagarna är något som kommer gå till historien. Men till skillnad från 40-talets Tyskland kommer vi stoppa det nu. För nu är vi trötta på den bruna smörjan som sprider sig i riksdagen.

SD planerar att fälla alla kommande budgetar som regeringen lägger fram, om inte deras krav på att drastiskt minska invandringen tillgodoses. Om Alliansen hade gått med på att förhandla om blocköverskridande överenskommelser hade den nuvarande situationen kunnat förhindras. Istället väljer Alliansen att kämpa för sin budget, där Centern och Kristdemokraterna redan idag sträckt ut handen till SD för att diskutera migrationspolitik.

Det är rent ut sagt skitläskigt, och jag vet att mina rasifierade medmänniskor, QTBH-vänner och andra som utsätts för förtryck undrar vad som kommer hända härnäst. Det enda jag kan säga är upp till bevis. Upp till bevis alla ni som efter valet i september pratade om att ”nu är det upp till kamp”, ”dags att organisera sig”. För jag kan säga er - det är verkligen dags nu.

F! saknade 60 000 röster för att nå 4 % i höstens riksdagsval. Rent strategiskt behöver de rödgröna partierna endast ge upp 0,9 procent för att få tillbaka 4 stödjande procent i riksdagen. Och jag förstår er som är oroliga över bortkastade eller osäkra röster – men jag kan lova att vi kommer in i riksdagen ifall rösterna kommer från hjärtat. För vi är många som är trötta på dagens politiska agenda – och vi är många fler än vi tror.

Det är nu vi ska upp till kamp, dessa tre kommande månader.

Samtala med dina medmänniskor som är osäkra på vart de lägger sin röst, förklara och diskutera.  Hjälp dina medmänniskor som inte kan eller vill, att ta sig till röstlokalerna. Gå på demonstrationer, bär din F!-pin med stolthet. Visa att vi är tillbaka och vi ger oss inte. Ta debatten – på bussen, på jobbet, i skolan eller i kommentarsfältet. Kan vi få en enda person att ändra uppfattning har vi lyckats.

Jag kommer fortsätta kämpa så länge jag orkar.

När historieböckerna skriver att det var en gräsrotsrörelse, som växte till en folkrörelse, som slutligen fick ut rasisterna ur riksdagen, vill jag kunna säga att jag var där från början. Min tro till den rosa politiken fanns där från första början, trots de som inte vågade tro på oss.


Sanaz Charbaf
Styrelseledamot, Unga Feminister