taktik eller vision?

Människor hallå!

Vad händer nu?

Människor blir uppmanade att inte rösta på dem de vill, utan att rösta taktiskt. Många stora politiker och politiska journalistiska debattörer hävdar bestämt att det bästa är att rösta taktiskt och varnar därför människor som vill rösta för en vision, att inte göra det.

Vad är demokrati om jag inte känner att jag kan lägga en röst på en samhällssyn jag tycker om utan måste lägga det taktiskt på nått halvt bra parti för att jag låter rädslan få ta mer plats i mig och i min vision. Vad är ideologi? Frågan i valet, i politiken är och BÖR handla om: Hur vill jag se ett samhälle och människan i det? Vad tror jag är bäst för mig och alla andra?

Det handlar om en idé om samhället, en filosofi om människan, vad du och jag tror att vi mår gott av, både individuellt och tillsammans, det är en svår nöt att knäcka ibland. Att få allt att gå ihop. Men det är viktigt att vi tänker på det och när vi röstar så ska vi lägga rösten på den idén om ett samhälle och människan i det som verkar må allra bäst. Det ÄR politik. Det ÄR visioner. Det ÄR mänskligt. Det ÄR demokrati.

Ta inte ifrån människan känslan av att kunna bidra och skapa något större, att vara med i en tid som vill ha förändring, ta inte ifrån människan sin frihet och demokrati.

Är det något som gör oss till människa så är det tanken och känslan, analysen och drivkraften att vi kan alltid förändra, det har vi gjort i vår historia och vi ska fortsätta med det. Så fort vi märker av att vi inte mår bra i ett samhälle så ska vi ha en monolog och en dialog med oss och ifrågasätta varför vi inte mår bra och vad vi mår bra av, sen sträva efter det vi vill se i ett samhälle, det betyder rösta på den idén om ett samhälle vi tror vi mår bra av. Det är ideologi och demokrati.

Jag kommer alltid att uppmana alla i min närhet att rösta med visionen och inte med rädslan.

Bye bye taktik, hello visionen och min vision är Feministiskt Initiativ! #röstarosa

 

Varma hälsningar

Nathalie Robertsson

Bloggredaktör och press & media utskottet

Unga Feminister