"VI TROR INTE PÅ ATT BEKÄMPA RASISM MED TYSTNAD"

"VI TROR INTE PÅ ATT BEKÄMPA RASISM MED TYSTNAD" - sa Lisa Palm, Sammankallande för Unga Feminister som höll tal igår i Stockholm, tillsammans med politiker från Feministiskt Initiativ. Över 4500 människor jublade högt och solen sken över feminismen!

och minst lika många jublade i Göteborg när Gudrun Schyman höll sitt vårtal där Gudrun bl.a sa:

 "Kärleken är kärleken och kärleken kan aldrig ägas, kärleken kan aldrig underställas någon makt, kärleken har inget kön och kärleken har ingen ålder. Kärleken är kärleken och kärleken är det stora när vi vågar se varandra i ögonen, när vi ser människa. Då växer vi och då skapar vi och då, i en reservationslös kärlek som aldrig kan ägas, bygger vi den solidaritet och den trygghet vi behöver för att kunna färdas väl genom livet och det är det som är syftet och det är det som är feminismens mening. Målet är människan, målet är att få utvecklas som människa och det är att utveckla kärlek och därför säger vi att feminismen behövs – för kärlekens skull – både i Europa och i Sverige!"


(Bild från Stockholm, 1 Maj, lånad av feminist på Instagram)