#SpelaFörFi

Idag släpps Unga Feminister!s alldeles egna spel! Karin, som har utvecklat spelet, skriver här om bemötandet av tjejer i spelbranschen, de grymma superhjälte-karaktärerna, och varför hon ville vara med och göra det här spelet.

"Självklart ville jag göra ett spel för Unga feminister! Som tjej i en mansdominerad bransch märker jag ofta av de föreställningar som finns om de olika könen och vad de kan göra. Jag blir ofta påmind om att jag inte hör hemma i spelvärlden som tjej, och när jag går på spelmässor måste jag ofta förtydliga att jag också är spelutvecklare då jag annars bemöts som medföljande flickvän. För inte så länge sedan pratades det på nationell tv om ett spel jag varit med och utvecklat, och personen som recenserade det var imponerad över hur ”ett gäng killar” kunde sätta ihop ett så bra spel tillsammans. Det uttalandet är bara ett exempel på hur killar i spelbranschen alltid får utgöra huvudregel, och tjejer något avvikande från den.

Det känns också bra att vara med och göra ett spel där kvinnor tar plats som superhjältar och inte objektifieras. Det finns alldeles för få spel där kvinnliga karaktärer får vara det normala, och representera människan. De är oftast enbart med som komplement till huvudpersonen som är man. I det här spelet var huvudkaraktärerna givna från början då de är tre coola kvinnor i toppen på FI:s riksdagslista. Vi ville fånga deras kraft och styrka som kommer att ta dem hela vägen in i riksdagen!"  /Karin

Ladda ner spelet till din telefon genom att söka på Supervalet eller Feministiskt Initiativ, och börja #SpelaFörFi du också!