Nu händer det!

Valdag. De sista, skälvande timmarna, och det finns fortfarande lite, lite tid kvar att påverka. Det finns så otroligt mycket som jag, och många med mig, vill hinna säga och göra. En del av mig vill trilla ihop och be alla, på uppskrapade knän, att, snällasnällasnälla! Vi är så nära nu! Det krävs så lite till.
     En annan del av mig står här och får äta upp min rosa hatt, för hur ivrigt har jag inte talat om att inte taktikrösta, att inte lägga sin röst på något annat än vad ens ideologiska hjärta bankar för. Och nu ber jag istället alla att göra just det, taktikrösta. För att jag vet att vi är så många som är så fruktansvärt trötta på utförsäkringar, utförsäljningar, vinster, vapenexport och ett helt orimligt skolsystem. Och för att bli av med detta, måste vi byta regering. En ny regering behöver bli en rödgrönrosa regering.
     En tredje del, den mest ideologiska delen av mig (den som talade om att inte taktikrösta…), vill förlita sig på vår politik. På jämställdheten. På önskan om alla människors lika värde och behandling. Och att minst fyra procent av Sveriges befolkning delar den med oss.

Nu tänker jag tvinga samman de här tre delarna, och be alla som läser det här att lägga sin röst på Feministiskt Initiativ. Eller om du inte får rösta, be någon annan att göra det. Och om du får rösta, säg till precis alla andra du känner att också göra det!
     Gör det om du tycker att det är hög tid att sätta fart på jämställdheten i Sverige. Gör det om du vill att feminismen ska fortsätta diskuteras även efter att ekot från vallöftena har klingat ut. Gör det om du vill ha en humanare regering de närmsta fyra åren.

När vi blir gamla kommer vi kunna berätta om att vi var med och satte feministerna på plats. Det var år 2014, det var en rosa revolution, och det var vackert!

NU HÄNDER DET!


Tina Vernon
Bloggredaktör, Unga Feminister!