Kvinnor i vardagen

Det är min kropp och jag gör vad jag vill med den. Du har din kropp och du får göra vad du vill med den. Det är en utav dem sakerna jag tänker på när någon säger feminism. Feminism betyder val. Om en vill raka mig, får en det. Om en inte vill det är det också okej. Samhället borde inte ha någon negativ inverkan på det.

Kvinnor är hälften utav världens befolkning. Ändå så har vi sällan större roller i filmer. I många filmer handlar om starka män medan vinnan är bara en symbol för att man lyckas, en dekoration för mannen. Vi simplifieras ofta som antingen en hora eller en ängel.

Vi alla är människor och vårt kön eller icke kön borde inte avgöra vad vi tycker om eller hur vi ska se ut eller hur vi ska vara.

Sanningen är att vissa män är känsligare än andra, och det är okej.

Vissa människor följer inte alla kroppideal, och det är okej.

Vissa män är rädda för att ha sex för första gången, och det är okej.

Vissa vill inte identifiera sig som man eller kvinna, och det är okej.

Det är dags att man får se olika människor, med olika könsidentiteter, sexuella läggningar och etniciteter i media för det kommer leda till mer kunskap om dessa grupper och förhoppningsvis att fördomarna minskar.

Charlie, skrivbent på bloggen