Kampen om toaletterna

Hur många gånger ska en behöva försvara sig själv mot cis-varelser? Hur många gånger har inte någon petat mig på armen på när jag går in på en toalett på ett offentligt ställe och sagt ”hörru, det där är herrarnas toalett, du får stå i tjejkön till damernas” hur många gånger har jag inte stått och tagit kampen mot cis-människor som går emot och förolämpar, kränker och ska banne sig berätta för mig att jag SKA stå i TJEJKÖN och hej hej tolkningsföreträde.

”Jag är inte tjej eller kille, jag kan gå på vilken toa jag vill” har jag snabbt svarat de flesta gångerna, men då kommer också obehagskänslan i hela kroppen eftersom majoriteten av dessa cis-människor biter till direkt och säger nått om att har jag har kjol så är jag ju tjej eller ”jag ser ju att du är tjej! vad snackar du om?”. Och det är inte alltid jag orkar stå och vara en privatlärare till cis-människorna för att berätta för dom att alla med fitta inte är brudar och alla med kuk inte är snubbar. Men ibland säger jag ingenting och ställer mig vid damernas toalett, för jag orkar inte, jag o r k a r inte bli mer ledsen. Det finns människor som är binära och sen finns det oss som är icke-binära. Sluta utgå från att alla är binära, ändra språkbruket, inkludera och för fasike, ändra toaletterna så att alla kan få gå på toa utan att bli diskriminerad för den du är.

(((pik))) Till alla restauranger och andra offentliga ställen med toaletter, ni har en makt att kunna inkludera, så gör det. Det kan räcka med att ni har en toalett där det står: Toalett.

Eller två toaletter där det står: Toaletter. Eller tre toaletter där det står: Toaletter, eller envist - Dam, Herr och Toalett. Undvik tvåkönsnormen. Undvik binärt endast. Det är så lätt att ändra på detta, att inkludera. Så gör det!

 

Cis- Sitt tilldelade kön.

Trans- Motsatt till Cis. 

Icke-binär- identifierar sig inte som kvinna eller man, eller något annat. Finns olika icke-binära, alla icke-binära är inte transpersoner och alla transpersoner är inte icke-binära. 

Finns binära cis och transpersoner. 

 

 

 

 //Nathalie, bloggredaktör

syntolkning: en bild med en engelsk text på som säger "if youre in a public and you think a stranger`s gender does not match the sign of the door, follow these steps: 1. Dont worry about it, they know better then you" - från Universitetet från Bristol LGTB+society.

syntolkning: en bild med en engelsk text på som säger "if youre in a public and you think a stranger`s gender does not match the sign of the door, follow these steps: 1. Dont worry about it, they know better then you" - från Universitetet från Bristol LGTB+society.