Vi backar dig Alexandra

”Kvinnor i offentligheten utsätts för hat och hot. Just nu är det journalisten och författaren Alexandra Pascalidou som efter 20 år i offentligheten inte orkar mer på grund av den rasism och sexism hon ständigt utsätts för. Att Sverige riskerar att förlora denna viktiga röst är ett hot mot demokratin.” skriver den feministiska tidningen Bang nu i veckan på sociala medier.

Alexandra Pascalidou orkar inte mer, hon med många andra fittbärare får hat och hot VARJE dag och detta för att VI kräver att grundläggande mänskliga rättigheter ska gälla alla och vi tar kamp i det.

Maskulinitet, manlighet aka patriarkatet och vithetsnormen fixar inte det här. Cis-män, vita och nationalister blir förolämpade pga oss för att vi tar ton, för att vi kräver förändring och utveckling.  Dom blir så arga av vår frihetskamp så dom måste hata, hota och det går till och med så långt så vissa av oss blir mördade. Det är inte bara ett nationellt problem utan globalt, detta finns överallt. Mina rasifierade kollegor och vänner får ta dubbelbestraffning för att dom inte är vita. Könsrasismen är ett faktum, den är uråldrig och den etniska rasismen går hand i hand med den. Att vara en kritisk röst i allt detta gör så att en får utstå mycket skit.

Alexandra Pascalidou, minns när jag var yngre och såg dig på tv. Du var skarp och debatterade häftigt. Under åren blev jag mer och mer av en samhällsengagerad människa och fann politiken.( Dock inte partitillhörigheten, fast det kom att ändras snabbt när F! bildades )

Jag, vi, alla backar dig. Vi kommer orka. Tillsammans. Du är viktig <3

‪#‎vibackaralexandra

 

// Nathalie, bloggredaktör Unga Feminister

syntolkning: Bild på Alexandra Pascalidou med texten ‪#‎vibackaralexandra