Unga Feminister –

En organisation för framtiden!

 

”En organisation för framtiden” är en föreläsning på turné. En dag fylld av samtal och pepp med andra unga feminister och antirasister. Ett utbildningsprojekt som syftar till att en ska få lära sig mer om organisatorisk verksamhet, lokalt som nationellt. En analys och ett verktyg, oavsett förkunskaper. 

Projektet finansieras med stöd från MUCF och syftar till att att främja utvecklingen av en bred plattform för Unga Feminister genom att unga får utbildning i föreningskunskap, mötesteknik och att bemöta härskartekniker inom organisationer. Syftet är också att få fler unga att engagera sig i jämställdhetsfrågor, oavsett på vilket sätt.

I vår besöker vi sex platser i Sverige för att diskutera ämnen som intersektionalitet, funktionalitet, normer, kön och identiteter samt hur viktigt det är med lokalt engagemang – av och med föreläsare som säkert känns igen! Under dagen hålls dessutom en kampanjworkshop. Den kommer att vara startskott för en ny kampanj till var och en av Unga Feministers lokalavdelningar att jobba med under resten av våren, där syftet är att få fler unga att engagera sig politiskt i feministiska frågor. Här är deltagarna med och påverkar hur kampanjen ska se ut! Kampanjen syftar också till att varje lokalavdelning ska få

möjlighet att arbeta med en praktisk uppgift, stärka sammanhållningen i gruppen samt värva nya medlemmar. Den ska även få Unga Feminister att synas i regionen, skapa lokala samarbeten och tillfällen för nya medlemmar att driva frågor de brinner för. Information om föreläsare för varje utbildning kommer att släppas via mail och på Facebook. Så se till att gilla Unga Feministers facebooksida(länk)!

Alla som är mellan 13-26 år får vara med. Att delta är gratis och Unga Feminister har möjlighet att hjälpa medlemmar med reseersättning som åker från annan ort. Har du en vän som också är nyfiken på dessa frågor? Ta med den! Men det finns ett begränsat antal platser, så anmäl dig direkt i formuläret genom att klicka på knappen nedan!

 

Nedan följer ort och datum för utbildningarna.

24/1 – Malmö

7/3 – Norrköping

21/3 – Västerås

11/4 – Gävle

25/4– Borås

16/5– Umeå

 

Projektåret avslutas dessutom med en rikskonferens i Göteborg där nya medlemmar och lokalavdelningar får chans att träffas. Där kommer deltagare att få chans att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter genom projektet. Det kommer att bli en fantastisk dag fylld av föreläsningar, panelsamtal, workshops, kulturevenemang och peppande.