FRÅGOR OCH SVAR - VÅRA MÖTEN

 

Får en komma på era möten fast en inte är medlem i Unga Feminister?

Vi vill så klart att så många som möjligt ska komma på våra möten och många som kommer till deras första möte är inte medlemmar innan utan blir det sen. Vissa av våra möten är däremot enbart för medlemmar, men då brukar det vara tydligt skrivet så att en förstår det. En viktig del i ens medlemskap är att en får rösträtt på mötena.

Måste en anmäla sig på något sätt inför mötena? Går det bra att som ny i Unga Feminister att bara dyka upp på sitt första möte?
Nej, ingen anmälan krävs (utom i sällsynta fall, men då finns tydlig information kring detta). Det går alltså för det mesta alldeles utmärkt att dyka upp, bara sådär!

Vad gör ni på era möten?
Hur mötena ser ut varierar väldigt mycket. Detta då det är upp till varje stads lokalavdelningar att utforma dem - det bästa är alltså att höra av dig till din närmaste lokalavdelning för att få mer information. Det finns dock vissa möten som måste vara mer formellt utformade och följa en bestämd dagordning - exempelvis årsmöten och styrelsemöten.

Jag vill vara aktiv inom Unga Feminister men känner inte att jag kan gå på alla möten och events som finns, hur ska jag göra?
En av de bästa sakerna med Unga Feminister är att det finns så många olika saker en kan engagera sig i. Vi vill inte att någon ska känna att en behöver gå på alla möten eller vara med på allting utan det är upp till var och en att bestämma hur mycket tid som du kan lägga ned på UF!.

Det fina med UF! är att ens första möte exempelvis kan leda till att en blir ansvarig för en kommande fest, får en briljant idé om en feministisk diskussionsgrupp eller bara får träffa massor av nya människor och blir inspirerad att fortsätta gå på våra möten. Det finns alltså ingen press alls på hur aktiv en måste vara utan det är upp till var och en.

På vilka sätt kan en vara aktiv inom Unga Feminister?
Det finns massor av olika sätt du kan vara med och bidra till vår verksamhet. Gå på möten för din lokalavdelning för att se vad de håller på med och få en idé om hur du vill vara aktiv. Starta en egen arbetsgrupp antingen på lokal eller nationell nivå. Tycker du om att skriva har vi även en blogg som är i behov av grymma skribenter och om du vill rita så behöver vi alltid fina illustrationer.

Om inte något av dessa förslag är lockande, eller om du kanske inte känner att tiden finns till kan du bidra du till vår rörelse genom att gilla vår sida på Facebook, ge bidrag i form av pengar, följa vårt Instagramkonto eller dela våra texter på sociala medier. Hör av dig till oss!

 

→ TILLBAKA TILL FRÅGOR & SVAR