Femt!den söker skribenter och redaktörer!

Nu söker vi Dig, en passionerad skribent som vill skriva för en feministisk ungdomstidning med intersektionellt perspektiv, på nätet!

 

Femtidens ambition är att vara en intresseväckande tidning med primär målgrupp feminister i åldrarna 12-30. Kunskapsnivå för dessa är irrelevant, tanken är att feminister Sverige runt ska känna att Femtiden är en tidning för dem, oavsett hur påläst en är. Femtiden samarbetar med ungdomsorganisationen Unga Feminister.

Tidningen kommer till en början att vara webbaserad med mål att utvecklas till en periodisk tidskrift. På en veckobasis kommer tidningen att sammanställas till publikation som skickas ut till Unga Feministers medlemmar via e-mail.

Redaktionsmedlemmar kommer att vara 1 chefredaktör samt 5 redaktörer som ansvarar för varsin kategori. 
Till varje kategori kommer omkring 5 skribenter eller fler tillsättas för att fylla fantastiskt innehåll i tidningen. Det är ett plus om du är bekant/medlem med Unga Feminister, men inte ett krav. 
Kategorierna är: Nyheter, Krönika, Kreativt, Vetenskap och Reportage. 

Uppdraget inom tidningen är till en början ideell. Femtiden satsar på att söka bidrag i framtiden, men finansiell ersättning bör inte vara din främsta anledning för att söka uppdrag hos oss. 

Söker du position som skribent bör du räkna med att skriva omkring en text på 2500-3000 tecken i veckan.

Söker du position som redaktör bör du räkna med att ansvara för att bevaka din utdelade kategori, delge och motta artikelidéer, samt korrekturläsa texterna du får in och tillsammans med chefredaktör se till att de följer Femtidens riktlinjer. 

Vi ser framemot att läsa Din ansökan!