Den stressfria dagen 28 maj

Syntolkning: Tecknad människa som ligger i grönt gräs. Vit text "Den stressfria dagen 28 maj" och Unga Feministers logga.

Syntolkning: Tecknad människa som ligger i grönt gräs. Vit text "Den stressfria dagen 28 maj" och Unga Feministers logga.

Idag, den 28 maj är det stressfria dagen. En dag för att synliggöra stress och dess konsekvenser i from av psykisk ohälsa. Stress, och konsekvenserna som långvarig stress medför är ett växande samhällsproblem.

Ungdomar mår allt sämre. Antalet unga som lider av stress och oro har ökat drastiskt de senaste åren, varannan ung tjej säger sig lida av stress i stor grad och en av fem pojkar. Långvarig stress leder till psykisk ohälsa.

Trots statistik som visar att den psykiska ohälsan ökar är debatten nästintill obefintlig. Vi måste sätta psykiskt välmående på agendan. Politiker behöver ta ett krafttag mot den psykiska ohälsan och investera i människors välmående.

För att minska stressen bland unga verkar Unga Feminister för en läxfri skola, stärkt elevhälsa och rätt till vård och stöd oavsett giltigt medborgarskap.

IDAHOT

IDAHOT - International day against homophobia and transphobia

Idag är det IDAHOT, internationella dagen mot homofobi, bifobi, transfobi och queerfobi. För oss i Unga Feminister är varje dag en dag mot diskriminering och förtryck. Ingen människa ska utsättas för diskriminering på grund av dens sexualitet och/eller könsidentitet.

AVSKAFFA JURIDISKT KÖN
Unga Feminister verkar för att avskaffa juridiskt kön då vi ser hur det nuvarande systemet med endast två kön osynliggör icke-binära transpersoner och upprätthåller förlegade normer kring kön.

STÄRKT ELEVHÄLSA GENOM NORMKRITIK OCH FLER KURATORER
Unga Feminister ser att många unga HBTQ+-personer mår dåligt, för att förbättra situationen för dessa ungdomar behöver elevhälsan byggas ut och kompetensutvecklas i normkritik.

INKLUDERANDE UNGDOMSMOTTAGNINGAR
Ungdomsmottagningar finns för att stötta unga och arbetar främst med sexualitet och psykiatri. Unga Feminister ser att personalen måste vara utbildade i HBTQ+ och genus för att säkerställa unga HBTQ+-personers trygghet.

Syntolkning: Moln med tansflaggan och texten ''IDAHOT. Avskaffa juridiskt kön. Stärkt elevhälsa genom normkritik och fler kuratorer. Inkluderande ungdomsmottagningar''

Åk med till Almedalen!

I år har vi öppnat upp för medlemmar att åka till Almedalen genom oss. På så vis blir det billigare, tryggare, mer lärorikt och roligare att åka. Dessutom blir vi fler som kan färga Almedalen rosa!

Du kommer få delta på alla Unga Feministers aktiviteter i Almedalen såsom en releasefest för vårt politiska program och politisk aktivism. Medlemsgruppen kommer även få en workshop i ung rosa politik. Du som medlem åker i en grupp om 20 medlemmar. Två samordnare kommer finnas tillgängliga för medlemmar, på boendet och i Almedalen. Dessa ansvarar även för säkerhet och trygghet. 

I priset ingår resa och boende. Vi har totalt 20 platser och det är först till kvarn som gäller. 
Priser:
13-18 år – 684 kr
19-26 år – 991kr

Sista dagen att anmäla sig är 20 maj. Anmälan görs till styrelsen@ungafeminister.se. Uppge namn, ålder och kontaktuppgifter.

Styrelsehelg och nyhetssida

På den här nyhetssidan kommer ni kunna läsa om vad som händer i Unga Feminister och följa med olika delar av organisationen. 

Under helgen har den nationella styrelsen haft styrelsehelg. Det har planerats inför Almedalen, Rosa Måndag avsnitt 2 och mycket annat spännande som ni snart kommer få ta del av! En blommig bild från oss till er (fr.h. Sofia, Åsa, Ceara, Johanna. Saknas på bild: Hedda, Matilda, Erica) 

Syntolkning: en del av den nationella styrelsen poserar med lila blommor.