Loggan är i sin originalform illustrerad av Lisa Rydqvist. 

Loggan är i sin originalform illustrerad av Lisa Rydqvist. 

 Välkomna till Unga Feministers politikpodd! 

Politikpodden träffar olika organisationer och personer som har med feminism och politik att göra. Syftet med podden är att sprida kunskap om feminism och förändring genom att lyfta viktiga frågor och prata om samhällsproblem. Hur skulle ett annat samhälle kunna se ut och hur når vi dit? 

I kommande avsnitt kommer vi att få höra en genus- och djurrättsaktivist prata om förtrycket mot djur och hur det hänger ihop med den feministiska kampen. 

Har du tips eller förslag på teman? Känner du en cool person eller organisation som vi bara måste ha med i politikpodden?

Hör av er! 

lovisa.johansson@ungafeminster.se

 

 

Avsnitt 4: 

I det fjärde avsnittet av politikpodden träffar vi Mahi Akter från pensionsrättvisa som berättar om hur dem arbetar med att förändra pensionssystemet. Vilka är pensionsrättvisa? Hur kommer det sig att pensioner blivit en fråga som allt fler börjar prata om? Varför måste vi ändra på pensionssystemet och varför är systemet faktiskt inte rättvist idag? Detta och mycket mer för ni höra Åsa och Mahi prata om i avsnittet! Tune in!

Om en vill komma i kontakt med Pensionsrättvisa når ni dem på pensionsrattvisa@gmail.com 

Inspelning, klipp och redigering är gjord utav: Åsa Corneliusson. 

Avsnitt 3: 

I det tredje avsnittet av politikpodden besöker Åsa och Johanna Genuskonferensen G16! Var du inte på konferensen? Inga problem! Nu kan du lyssna på podden där vi träffar forskare, aktivister och studenter som ger sina perspektiv på organisering, aktivism och kopplingen till akademin och genusvetenskapen. 

Vi pratar om transförsvarets ockupation av socialstyrelsen, hur känslor fungerar i den politiska kampen, om feministisk snöröjning och vad som hände när forskare, aktivister och studenter diskuterade lösningar runt samma bord! Lyssna och häng med på konferens! Det blir kul! 
STORT TACK till alla som vi fick intervjua!

Inspelning, klipp och redigering är gjord utav: Åsa Corneliusson och Johanna Lundström. 

Avsnitt 2: 

I avsnitt 2 av politikpodden tar vi oss an ämnet ekonomi! Hur skulle det egentligen fungera om Sverige hade en feministiskt utformad ekonomi i vår globaliserade värld? Hur skulle det isåfall se ut och innebära? Kapitalism, alla pratar om det men få vet vad det är och innebär. Vi pratar också om att handla ekologiskt, är det lösningen på klimatkrisen? 

Tack till alla medlemmar som vid rikskonferensen i september skrev in frågor till oss. Vi har gjort vårt bästa för att besvara alla era kloka och kluriga frågor. Vi som pratar heter Åsa Corneliusson, Viking Lindberg och Moa Björnemalm. 

Klipp, redigering och inspelning är gjord utav Åsa Corneliusson. 

Avsnitt 1: 

Först ut som medverkande i politikpodden är Juliet Atto och Samuel Girma ifrån den feministiska & antirasistiska svarta queerrörelsen Black Queers Sweden. Avsnittet spelades in i oktober i samband med vår kampanj #rosaantirasism. Kampanjen belyste under hela oktober månad rasismen i Sverige, vår koloniala historia men satte även fokus på antirasistisk organisering. Juliet och Samuel pratar om svart aktivism, betydelsen av queera rum och vikten av organisering! 

Om en vill komma i kontakt med Juliet och Samuel eller vill vara med i blackqueersswedens separatistiska rum når ni dem på blackqueerssweden@gmail.com 

Inspelning, klipp och redigering är gjort av Johanna Lundström och Åsa Corneliusson. 

 

 

Senast uppdaterad 2017-03-16