PRAKTISERA SOM KOMMUNIKATÖR

Är du intresserad av feminism och ungdomsfrågor, samt kunnig inom kommunikation? Sök praktik som kommunikatör hos Unga Feminister! Praktiken omfattar 15 hp eller 10 veckor under hösten 2017. Sista ansökningsdag är 26 maj. 

Om Unga Feminister

Unga Feminister är ungdomsförbund till Feministiskt initiativ. Vi ansluter unga mellan 13-26 år och arbetar för en värld utan gränser där mänskliga rättigheter är en självklarhet för alla. Vår ideologi är intersektionell feminism, därför genomsyras vår marknadsföring av norm- och maktkritik. I höst tar vi för första gången in en praktikant till kansliet i Stockholm.

Du som söker

Vi söker nu dig som går eller har gått ett högskoleprogram inom kommunikation, såsom medie- och kommunikationsvetenskap, medieteknik, PR eller motsvarande, och har praktik till hösten. Du som söker ska ha intresse av att utveckla en organisations varumärke, liksom för normkritisk marknadsföring, strategisk kommunikation samt politik. Du bör även ha goda kunskaper i Adobe-programmen Illustrator, Photoshop, InDesign samt kunskap om att spela in film och göra animeringar. Sökanden bör även stå bakom vår ideologi.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en ideell ungdomsorganisation och/eller partipolitik.

Arbetsuppgifter

  • Utveckla Unga Feministers grafiska manual
  • Ta fram nya grafiska element och kommunikativt material
  • Stödja lokalavdelningar och nationella styrelsen i deras kommunikativa arbete
  • Producera filmer och animationer
  • Strategiskt utveckla Unga Feministers externa kommunikation

Du som praktiserar hos Unga Feminister kommer att erbjudas en utvecklande och kreativ arbetsmiljö, få arbeta praktiskt och strategiskt kring extern kommunikation och implementera ditt arbete i Unga Feministers organisation. Du får prova på att arbeta i en ideell och partipolitisk organisation och lära dig mer om intersektionell feminism som politisk ideologi. Arbetsuppgifterna utformas tillsammans med dig som praktikant.

På kansliet på Kungsholmen får du en egen arbetsplats, en dator och de material du behöver. På kansliet sitter även våra två anställda, en organisationssekreterare och en verksamhetsutvecklare, samt en anställd för Feministiskt initiativ Storstockholm. Du handleds av vår organisationssekreterare och kommer att arbeta nära med den nationella styrelsen.

Praktikens villkor

Praktiken är oavlönad, vilket innebär att du som söker behöver genomföra praktiken genom din högskola/universitet eller Arbetsförmedlingen. Praktiken omfattar 15 hp, eller 10 veckor, med start 6 november. Start- och sluttider kan förhandlas vid behov.

I Unga Feminister tillämpar vi sex timmars arbetsdag och praktiken motsvarar heltid. Vi använder oss av kompetensbaserad rekrytering för att motverka diskriminering. Fyll därför i ansökningsformuläret. Sista ansökningsdag är 26 maj. Därefter kallar vi till intervjuer.

Vi ser fram emot din ansökan!