Välkommen på rikskonferens!

 

Den 24-25 september smäller Unga Feminister upp dörrarna till årets rikskonferens, som äger rum i Stockholm. Under helgen kommer vi fördjupa oss i politik i allmänhet, och Unga Feministers politik i synnerhet. Här kommer du även få möjlighet att träffa andra Unga Feminister och få mer vetskap om organisationen i allmänhet. Vi bjuder även till med middag och underhållning på lördag kväll.

På rikskonferensen snackar vi politik, i alla dess former. Du kommer kunna ta del av Sveriges politiska historia, lära dig mer om Unga Feministers politik, lära dig hur ni utvecklar lokalpolitiska program, vässa din debatteknik i såväl tal som skrift och mycket mer.

På söndagen passar vi på att ha extrainsatt årsmöte. Vi söker två ekonomisansvariga, en medlemsansvarig och en press- och kommunikationsansvarig till nationella styrelsen. Mer information om det extrainsatta årsmötet, hur du kandiderar och handlingar hittar du här.

 

Praktisk information om rikskonferensen:

 

Kostnad

Rikskonferensen är kostnadsfri! Vi bjuder även på vegansk mat under hela helgen. För dig som reser till Stockholm erbjuder vi reseersättning. Däremot kräver vi att du är medlem i Unga Feminister, vilket du kan bli här.

 

Schema

LÖRDAG

11-12     Mingel och registrering + förstärkt fika
12:00     Invigning
12:30     Föreläsning: Hur fungerar det demokratiska Sverige?
13:30     Paus
13:45     
Föreläsning: Unga Feministers politik
14:45     Paus
15:00     
Parallella workshops block 1
16:00     Paus och fika
16:15      
Parallella workshops block 2
17:15      
Paus
17:30      
Middag och fest
19:00     Slut

SÖNDAG

9:00      Frukost
9:30       
Årsmöte
12:00     
Lunch
12:45     Föreläsning: Sveriges politiska aktörer
13:30     Paus
14:00     
Debatt
17:00     
Slut

 

Workshops

Under lördagen kommer du kunna välja mellan fyra parallella workshops. I din anmälan till rikskonferensen vill vi därför att du väljer vilken av dem du vill gå på vilket pass. Om du representerar en lokalavdelning rekommenderar vi att ni väljer olika workshops så ni tillsammans får med er maximalt med kunskap tillbaks.

 

Hur utvecklar en lokalpolitiska program?

Vässa din debatt!

Konsten att skriva debattartiklar

Utveckla vår rosa politiska aktivism

 

Reseersättning

Du som reser till rikskonferensen erbjuds reseersättning. Ersättningen är upp till 300kr för dig som reser mindre än 10 mil, och upp till 900kr för dig som reser längre. Observera att du som bor i Stockholms län tyvärr inte får någon reseersättning.

För att få reseersättning mailar du din bokningsbekräftelse tillsammans med namn och bankuppgifter till ekonomi@ungafeminister.se senast en månad efter konferensen.

 

Boende

Under rikskonferensen erbjuder vi kostnadsfritt boende för den som vill. I din anmälan anger du om du vill bo med oss, eller sover på annat håll.

 

Avanmälan

Vi behöver din anmälan senast 11 september. Anmälan till rikskonferensen är bindande. Vi förväntar oss alltså att du som anmält dig närvarar på samtliga punkter under dagarna. För att kompensera för administrativa kostnader såsom mat och boende tar vi ut en avanmälningsavgift på 200kr för den som avanmälder sig mindre än en vecka innan konferensens start, eller inte dyker upp.

 

Frågor

Har du någon fundering? Kontakta styrelsen@ungafeminister.se så hjälper vi dig!

 

Varmt välkommen!