#ROSASKOLA 

STARTA SKOLGRUPP I DIN SKOLA

 

Är du feminist och går i grund- eller gymnasieskola? Nu har du möjlighet att organisera dig tillsammans med andra feminister på din skola! #rosaskola är ett nytt sätt för fler unga feminister att bedriva lokal politik och lokala aktiviteter i och utanför skolan. 

En skolgrupp bildas av elever i grundskolan eller i gymnasiet. Skolgruppen ska ha sin bas på sin skola, men kan ha aktiviteter och aktioner utanför skoltid och skolvärlden. Självklart kan skolgrupperna göra saker tillsammans med lokalavdelningar, aktivistgrupper, nationella styrelsen och andra skolgrupper. Vi kallar konceptet med att organisera sig i skolgrupper för #rosaskola

Skolgruppen ska bestå av minst två personer från och samma skola. Skolgruppen ska stå bakom Unga Feministers politiska program. Aktiva inom skolgruppen är eller blir medlemmar i Unga Feminister. Att vara medlem i Unga Feminister är gratis och enkelt. Du blir medlem här.

Det är upp till varje skolgrupp att bestämma vad de vill göra. Det kan till exempel vara att: 

  • se till att skolan bjuder in en föreläsare som pratar om Sveriges rasistiska historia 
  • se till att skolan inte längre har könade toaletter
  • anordna häng med andra unga feminister

Låt fantasin flöda! Alla aktiviteter behöver inte vara kopplade till skolan och skolvärlden. 

Låter det är här intressant? Vill du dra igång en skolgrupp på din skola? Maila skolgrupp@ungafeminister.se så kontaktar vi dig med mer information!

För frågar om #rosaskola, maila skolgrupp@ungafeminister.se