STARTA LOKALAVDELNING


Är du sugen på att dra igång en lokalavdelning för Unga Feminister i din ort? Det är inte alls svårt och dessutom roligt! Här kommer en liten kom igång-hjälp. Kom ihåg att Unga Feministers verksamhetsutvecklare kan hjälpa dig! HÄR kan du se en lista över befintliga lokalavdelningar.

 Ta kontakt med Unga Feministers verksamhetsutvecklare på lokalavdelning@ungafeminister.se

→ Planera inför ett första möte. När du tagit första steget och kontaktat verksamhetsutvecklaren är det dags att ordna en första träff. Kom på ett datum och en tid som du tror skulle passa många och bestäm en plats. Exempelvis på ett fik, en ungdomsgård eller i en park.

→ Marknadsföring. För att så många som möjligt ska komma är det viktigt att marknadsföra gruppen och träffen. Du kan bland annat starta en facebookgrupp, sätta upp affischer på olika ställen, försöka få den lokala tidningen att skriva om lokalavdelningen med mera. Verksamhetsutvecklaren kan hjälpa till att få ut informationen på Unga Feministers sociala medier.

→ Ha en första träff som kan innehålla lite vad som helst. Kanske kan ni ha en filmkväll, diskussionsafton eller bara prata om vad ni vill göra.

→ För att sedan bli en formell lokalavdelning i Unga Feminister måste ni ha ett konstituerande årsmöte.  Detta är något verksamhetsutvecklaren hjälper er med.

→ När ni sedan har haft erat första årsmöte är ni officiellt en lokalavdelning i Unga Feminister och det är bara att sätta igång med massa grym verksamhet!

Lycka till!

Vill du i stället kanske bilda en aktivistgrupp?
HÄR kan du läsa mer om hur en går tillväga i så fall och HÄR kan du se en lista över befintliga aktivistgrupper!