Välkommen till workshopen VIT-ICKE-VIT!
Den handlar om vad rasism är och hur vi kan motarbeta det. Vi på Unga Feminister ser antirasism som en superviktig fråga och vill därför sprida kunskap den.

Materialet som vi ska läsa är framtaget av SLU och går att hitta på https://vitickevit.lsu.se/. Men vi kommer även att ha texterna utskrivna till alla deltagare.

Tid: 17.00-18.30
Datum: 6/2, 13/6, 20/2, 27/2, 5/3
Plats: Bagarmossens Folketshus i Stockholm

Anmäl dig via formuläret:
https://forms.gle/5RmjoPSyf9DUMhsU7

Detta kommer träffarna att handla om:

6/2 Del 1: Postkolonial samtid
I den här delen av materialet går vi in på kolonialismen, idén om ras och vår postkoloniala samtid.

13/2 Del 2: Normer och normkritik
I den här delen av materialet fokuserar vi på normkritiska perspektiv, vad skillnaden mellan tolerans och normkritik är och på vilket sätt en så kallad ”färgblindhet” är problematisk i relation till privilegier och rasistiska strukturer.

20/2 Del 3: Strukturell rasism
I den här delen av materialet går vi in på den strukturella rasismen, hur den tar sig uttryck och sätter fokus på vithet, makt, intersektionalitet och rasifiering.

27/2 Del 4: Rasism och psykisk hälsa
Rasism påverkar en människa på olika sätt, bland annat på ett psykiskt plan. Det kan ta sig uttryck på olika sätt och i den här delen av materialet fokuserar vi på det.

5/3 Del 5: Skapa förändring
Hur kan du stärka ditt antirasistiska arbete? I den sista delen av materialet går vi in på det fortsatta arbetet framåt.