Datum: 2018-08-31

EN SEXUALUNDERVISNING FÖR HELA KLASSRUMMET?

Vi vill se en bättre sexualundervisning. Det behövs en modern undervisning som inte bara handlar om kondom på gurka, heterosex och biologi. Det är tydligt efter alla #metoo-upprop att mer behöver göras. Det är dags att elever och lärare får mer kunskap om sexuella trakasserier, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Vi vill istället se en sexualundervisningen som tar avstamp i sexuella rättigheter och samtycke – rätten till sin egen kropp är en demokratifråga.

Sexualundervisningshandboken är fylld med berättelser från elever, statistik och förlag på lösningar. Samtidigt som vi lanserar handboken skickar vi den till skolkommunalråd runtom i landet och medier. Vi vill helt enkelt ha en sexualundervisning som är modern, rättvis och tillgodoser hela klassrummet!

Unga Feminister har länge drivit frågan för en bättre sexualundervisning. För fyra år sedan släppte vi vår första sexualundervisningshandbok. Nu är det dags igen. Inför valet släpper vi vår sexualundervisningshandbok 2.0 där unga själva har varit med och tyckt till om undervisningen genom en undersökning. Vi har också använt oss av forskning och delat erfarenheter med andra organisationer.

Vill du läsa handboken? 

Här kan du läsa den som PDF:

Du kan även maila oss på info@ungafeminister.se, så skickar vi den till dig.